Skrevet av Emne: Overfølsom "ladekladd"  (Lest 348 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget Rune Arnesen

  • Newbie
  • *
  • Innlegg: 1
Overfølsom "ladekladd"
« på: 4. Mai, 2018, 11:20 »

Hei,

Har akkurat byttet til Passat GTE og så jo derfor frem til å surre rundt på batteri for det meste av småkjøringa mi og nøysomme dråper på resten. Men så var det dette med lading...
Første gang jeg plugga ladekladden i veggen i garasjen starta ladinga slik den skulle. Men da jeg kom ned i garasjen igjen dagen etter blinka enheten på indikator 4 og 5 (varsel om feil på jord- og nettverkstilkobling). Etter litt ut og inn med ledninga og reset av dingsen fikk jeg satt igang ny lading senere på dagen, men den ble etter en stund avbrutt med samme feilmedling. Tok med ladekladden opp i huset mitt og fikk samme feilmelding på flere forskjellige kurser, bl.a den dedikerte vaskemaskinkursen (vaskemaskina har forøvrig en egen jordfeilindikator og den er tyst som graven). Dro så tilbake til forhandler og fikk sjekka tingene. Der var alt ok (testa selv også) men vel hjemme igjen fortsatte problemene. Feil på jord- og nett både i garasje og i hus.
Forhandler er på saken men kan fortelle at disse kladdene er veldig følsomme for ruskete nett. Samtidig ser jeg at folk lader både Leafer, Kia Soul og BMW i3er på vanlig 10A stikk i samme garasjeanlegg.
Er dette kjent stoff og er det evt. noen quick-fix her?
Borettslaget vurderer i disse dager ladestasjoner så jeg er lite sugen på å få installert en egen før jeg vet hvilken løsning borettslaget til slutt faller ned på...
Passat GTE er en dyr bil å kjøre rent fossilt...  :-[
 

Utlogget OlafGTE

  • Hero Member
  • *****
  • Innlegg: 100
Sv: Overfølsom "ladekladd"
« Svar #1 på: 4. Mai, 2018, 14:03 »
Tror det er et kjent problem ja.

Selv fikk jeg plutselig trøbbel med å lade hos foreldrene mine, etter at det tidligere hadde fungert. Deres elbil ladet fint fra den utvendige Schuko-kontakten, men min kladd nektet plent. Jeg gjorde flere forsøk i løpet av dagene jeg var der, uten hell. Løsningen ble å sette et vindu på gløtt og lade fra en innendørs kontakt.

Neste gang jeg var på besøk gjorde jeg et forsøk til med kontakten ute, og da fungerte det igjen.