Skrevet av Emne: Bruke bilen kun til bykjøring - E Modus. Sunt for bilen?  (Lest 1805 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

GTE

  • Gjest

Jeg har nå vært heldig eier av Golf GTE et par uker og er storfornøyd så langt!
Har fått testet både elektrisk kjøring, hybrid og GTE modus.

Men så kommer spørsmålet, jeg bruker hovedsaklig bilen til bykjøring og til / fra jobb. Dvs. jeg klarer meg fint på strøm stort sett! Jeg lader også bilen hjemme i garasjen, så jeg har full strøm hver morgen.

Jeg har begynt å tenke på siden dette også er en bensin bil, kan det da være lurt å kjøre en gang i blant med bensin motoren også? Nå kan det for eksempel gå et par uker før bensinmotoren blir skrudd på, siden jeg kun kjører på strøm.

Eller har ikke det noe å si?
 

Utlogget Lassen

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Innlegg: 245
Mener å ha lest at bensintanken er trykksatt så den ikke skal avdanne avfallstoffer i bensinen og dermed skal det ikke ha noe å si at bensinmotoren ikke blir brukt på en god stund.

"– Forbrenningsmotoren i Golf GTE tåler å ikke bli brukt fordi bensintanken er en trykktank som bevarer alle gassene i beholderen, sier Petra."

http://magasin.volkswagen.no/thinkblue/nb/pages/25-VW-Golf-N%C3%A5-ogs%C3%A5-som-ladbar-hybrid
« Siste redigering: 5. Juni, 2015, 09:37 av Lassen »
 

Hyperfast

  • Gjest
Sv: Bruke bilen kun til bykjøring - E Modus. Sunt for bilen?
« Svar #2 på: 5. Juni, 2015, 13:29 »
Det er faktisk 2 perspektiver i denne saken:
- 1 : Bensinen
- 2 : Manglende bruk av motoren

Vedr. bensin. Det som forringer bensin er at de komponenter som er lettflyktige (som lett fordamper) kan dampe ut og gjøre at bensinen gir dårligere forbrenning i sylinderen. Dette kan gi startproblemer og fusking. En tett tank reduserer dette problemet, og trykktanken til VW er måten de gir en tett tank. Om gammel bensin feller ut partiker er jeg usikker på, men det vil normalt bensinfilter ta unna uansett.

Vedr. manglende bruk av motoren. Ved bruk smøres lager, forringer etc regelmessig. Ev. bensinrester i olje dampes ut. Hvis en motor står helt for lenge kan dette sikkert være uheldig. Jeg har lest at bilen har en funksjon som dreier bensinmotoren rundt vha elmotoren regelmessig - hvis fører ikke kjører slik at bensinmotoren starter av seg selv.

For min del kjøper jeg ikke bilen for å kjøre slik at elmotoren trenger å tørne motoren for meg... det skal jeg fikse selv vha. tung gassfot 8)