Skrevet av Emne: Lade opp 100%?  (Lest 3186 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Kaaos

  • Gjest
Lade opp 100%?
« på: 2. Oktober, 2015, 06:54 »

Vet at på de fleste elbiler er 10% av batterikapasiteten reservert slik at batteriet aldri skal gå helt tomt.
F.eks har e-golf 24,2 kWh batteri der 21,8 kWh er tilgjengelig.
golf GTE er oppgitt til å ha 8,7 kWh batteri. Er alt dette tilgjengelig? Eller er 10% også her reservert slik at det aldri kjøres flatt?

Ser at det er en funksjon i bilen som gjør at eg bare lader opp til 90%(Kan også velge lavere), er dette noe dere bruker?

Vi vil jo alle at batteriene våre skal ha lengst mulig levetid.
 

Hyperfast

  • Gjest
Sv: Lade opp 100%?
« Svar #1 på: 2. Oktober, 2015, 08:19 »
Eller er 10% også her reservert slik at det aldri kjøres flatt?

Ser at det er en funksjon i bilen som gjør at eg bare lader opp til 90%(Kan også velge lavere), er dette noe dere bruker?Det er nok en viss "reserve" som er finnes der, som du ikke kan ta ut i kjørelengde. Jeg tenker at det iallefall har tre årsaker:
- et batteri skal aldri lades til 100%, da det sliter mer enn å lade til 90%. Slike funksjoner er lagt inn automatisk i bilen
- et batteri forringes kontinuerlig over tid, og med 8 års garanti på batteri (>80% kapasitet) har de nok lagt til noen ekstra Amp timer som kan mistes før det begynner å merkes på kjørelengden
- kjører du batteriet ned til 0km ved el-kjøring, må bilen allikevell ha kraft i høyspenningsbatteriet til de kritiske funksjonene som bruker kraft herfra (klima, varme, start av bensinmotor etc)


Jeg har også lurt litt på den lade-grensen en kan sette i infotainmentsystemet. Jeg synes manualen har en litt klønete beskrivelse av denne (nå har jeg brukt den engelske pdf-versjonen). Her beskrives denne ladegrensen i kontekst pre-programmert avreisetidspunkt. Og de omtaler ladegrensen i forhold til strømprisen pr døgnet. Noen land har høyere priser om dagen og lavere om natten. Det får jo vi også når det etterhvert blir automatisert strømavlesning. Hvis en eks skal ut å kjøre kl. 16 og trenger kun 80% el-kapasitet kan en sette bilen til å lade kun til 80% på dagen og topplade om natten når prisen er lavere.
 

Derry

  • Gjest
Sv: Lade opp 100%?
« Svar #2 på: 2. Oktober, 2015, 09:36 »
Fra VW:

a liquid-cooled 8.8 kWh Li-ion battery pack (about ~7.0 kWh usable).